Patruljemøde urtefrikadeller, fladbrød og urtepesto

Madlavning med naturens egne ingredienser

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Trop, Senior
Aktivitetstype: Natur og friluftsliv, Madlavning
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Først skal I ud og finde spiselige urter i naturen. Fx skvalderkål, mælkebøtteblade, røllike, brændenælder, følfod, ramsløg, tusindfryd. 

 

Naturkalenderen er en oversigt over, hvornår du kan finde hvilke spiselige planter. Spis kun de planter i er sikre på kan spises. http://xn--naturenskkken-jnb.dk/naturen-nu/

 

Når i har samlet 2 liter af forskellige spiselige planter, deler i jer op 3 hold. Et hold, der laver frikadeller, et der laver pesto og et der laver fladbrød. 

 

Opskrift fladbrød:

  1. Skyld urter og hak dem groft.
  2. Bland mel med bagepulver. Smuldre smøret i melblandingen.
  3. Alle ingredienser blandes sammen og æltes.
  4. De deles i ca. 14 mindre stykker.
  5. Laves til små flade brød og steges på pande på trangia.
 
Opskrift urtefrikadeller:
  1. Hak urterne fint.
  2. Bland de hakkede urter, æg, salt og peber røres sammen.
  3. Herefter puttes rasp i til der opnås en fast konsistens.
  4. Formes til frikadeller og steges på panden.
 

Opskrift urtepesto

  1. Læg dine spæde urter på et bræt og hak dem fint med en kniv. Læg dem i skålen. ’
  2. Giv nødderne samme behandling, op i skålen.
  3. Pres eller hak hvidløget.
  4. Kom alle ingredienser op i skålen og bland det godt sammen.
  5. Rør olie i, til det er blødt som pesto.

Sæt jer sammen i patruljen og spis urtefrikadellerne med fladbrød og pesto til.

 

Materialer

Materialer:

  • Kurv, pose eller skåle til at samle ingredienser i.
  • Handsker er en fordel, hvis i vil samle brændenælder.
  • 3 Skåle 
  • 3 Skeer
  • 2 Trangia
  • 2 Palet
  • 6 spækbræt 
  • 6 knive

Ingredienser:

Fladbrød

  • 300 gram Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 50 gram Smør
  • 2 dl. Mælk
  • 2 håndfulde spiselige urter skyldet og hakket groft.

Urtefrikadeller:

  • 5 dl. Hakkede Urter, f.eks. brændenælder, skvalderkål, mælkebøtter ramsløg og løgkarse.
  • 2 Æg
  • Ca. 2 dl. Rasp
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Urtepesto:

  • 50 små friske lysegrønne urteskud (de smager bedst) fx svalderkål, bøgeblade, ramsløg, mælkebøtteblade
  • 100 g. mild ost (du kan også bruge parmesan)
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g. hasselnødder (eller pinjekerner)
  • Olie så det passer
  • Salt

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen