Frijoles negros -sorte bønner med ris

Den mest almindelige ret på Cuba er sorte bønner med ris. Det er langt fra alle dage, at den almindelige cubaner spiser kød.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang
  2. Skyl de sorte bønner, og kog dem i 1 l vand i 3 minutter.
  3. Sluk for varmen og lad dem stå med låg i minimum 1 time.
  4. Skyl bønnerne i rigeligt med koldt vand. Hæld bønnerne tilbage i gryden, og hæld vand på så de er dækket. kog bønnerne under låg til de er møre (40-50 minutter). Hæld vandet fra bønnerne.
  5. Skyl risen
  6. Skyl og hak grøn peber og løgene groft. Hak hvidløgene fint.
  7. Løg, hvidløg og grøn peber steges i ca. 7 minutter.
  8. kom tomatpure, bønner, kommen, laurbærblade, oregano og hvidvinseddike i.
  9. Steg i 5 minutter mere.
  10. Kom bouillon og ris i og bring det hele i kog.
  11. Kog på svag varme i 25-30 minutter.
  12. Smag til med salt og peber.
 
Tips:
  • Hvis I vil have kød i retten, så tilføj kyllingefilet i strimler sammen med løgene.
  • De sorte bønner kan erstattes af kidneybeans fra dåse. Det er nemmere - men det bliver en noget anden ret.
  • Bønnerne kan også koges efter opskriften på posen (så punkt 1-3 udelades).
  • Pynt med noget grønt, for eksempel bredbladet persille.

Materialer

6 dl tørrede sorte bønner
2 dl oliven olie
8 stk mellemstore løg
8 stk grøn peber
8 fed hvidløg
5 tsk stødt kommen
3 tsk oregano
3 stk laurbærblade
6 spsk hvidvinseddike
5 spsk tomatpure
1 l hønsebouillon
1 l langkornede hvide ris (basmatiris)
3 tsk salt
2 tsk peber

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen