Lavaøen

Samarbejdsøvelse

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Samarbejdsøvelser
Varighed: <15 minutter

Vejledning

Der afmærkes en cirkel på jorden, som er lavaøen. Alle deltager skal starte legen med at ligge sig ned på jorden, udenfor cirklen, med jævne mellemrum hele vejen rundt, således at deres fødder rører cirklen. Hver deltager har inden de ligger sig fundet en sten, gren, bold eller deres spejdertørklæde, som de placere lige over deres hoveder når de nu ligger ned.

Der skal alle deltagere efterlade deres ting, rejse sig op og gå ind i cirkelen - på lavaøen. Deltagerne skal nu forestille at de befinder sig på en ø i en sø af lava. Hver deltager skal nu fange deres ting som flyder rundt i søen af lava. de må selvfølgelig ikke komme i kontakt med lavaen. De må ikke bruge hjælpemidler og de må ikke betræde jorden udenfor cirklen. Deltagerne må kun røre deres egen ting. De skal nu hjælpe hinanden til at bjerge deres ting ind på øen.

TIP: Hvis der er flere hold/øer, så er det en god ide at holdene ikke kan se hinanden. Holdene kopiere derfor ikke hinanden og har deres egen proces i at finde en passende løsning.

Materialer

Reb til at lave øen

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen