Mafia

Et interaktivt kortspil man kan lege, når man har en pause på turen

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Trop, Senior
Aktivitetstype: Leg
Varighed: <15 minutter

Vejledning

Mafia er en leg der kan leges med mindst seks deltagere både indendørs og udendørs. 

En moderator styrer spillets gang. Spillet begynder med at moderatoren i hemmelighed udpeger mafia-medlemmer og specialister ved at give dem et kort fra kortspillet. På forhånd har man gennemgået hvilke kort, der betyder hvad. Mafiaen kan fx være Knægte , mens doktoren er en Dame og politimanden en Konge. Der skal være færre mafia en der er borgere. Hvis man er 6 ialt, vil det være passende med 2 mafiaer.

 

Deltagerne sidder med lukkede øjne i en rundkreds.

Spillet består af to faser: nat og dag. Spillet begynder med nat, hvor mafiaen vågner (åbner øjnene), og beslutter sig hvor hvem de vil "dræbe" ved lydløst at pege på en person.

Det bliver så dag og hele byen vågner. Moderatoren fortæller så hvem der er død i løbet af natten. Denne person udgår af spillet med det samme.

Byen skal nu vælge en person der skal hænges for mordet. Når en beslutning er truffet træder den "dømte" ud af spillet, og moderatoren fortæller om han var mafia (skyldig) eller uskyldig.

Det bliver så nat igen, og spillet fortsætter indtil alle mafiaer er blevet hængt, og byen vinder, eller mafiaerne udgør mere end halvdelen af byen.

 

Specialroller

Udover mafia er der normalt en eller flere specialroller: 

  • Doktoren: Når doktoren vågner om natten vælger han en person, som han vil beskytte mod et mafia-drab.
  • Politimanden: Når politiet vågner kan han udpege en person og spørge moderatoren om vedkommende er mafia (skyldig) eller uskyldig.
  • Backup Doktor/Politimand: En ekstra udpeget bybo, som bliver Doktor eller Politimand, hvis den rigtige Doktor/Politimand bliver dræbt eller hængt.
  • Særlige specialroller_ Man kan variere specialrollerne i et væk... og kun fantasien sætter grænser. Her er et par eksempler til inspiration:
  • Selvtægtsmanden: En almindelig bybo, der selv har mulighed for at dræbe en person om natten.
  • Pendler: En almindelig bybo som forlader byen hver nat og derfor er immun overfor politimandens undersøgelser og mafiaens drabsforsøg.
  • Godfather: En mafioso, der er immun overfor politimandens undersøgelser, og selvtægtsmandens drab.

Materialer

Kortspil

  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt, spirituelt

  • Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen