Hvorfor børns rettigheder?

Motivation for hvorfor det giver mening at arbejde med børns rettigheder

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Senior, Leder
Aktivitetstype: Evaluering og refleksion
Varighed: <15 minutter

Vejledning

“Et barn, der kender sine rettigheder, står stærkere”
- UNICEF Danmark

 

Voksne har et ansvar for at sikre, at børn får et godt liv. Det gælder alle voksne, uanset om det er forældre, myndighedspersoner, skolelærere, politikere eller spejderledere. En måde at løfte dette ansvar er ved at lære børn om børns rettigheder. Erfaringer viser nemlig, at børn og unge trives og udvikler sig bedre, når de kender deres rettigheder. Formålet med dette forløbsmærke er derfor, at give spejderne kendskab til FN’s Børnekonvention og børns rettigheder.

 

I Det Danske Spejderkorps arbejder vi for at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker. Målet for FN’s Børnekonvention er netop at sikre de betingelser, som er nødvendige for, at børn og unge kan udvikle sig. Der er faktisk ret mange ligheder mellem spejderværdierne og Børnekonventionen, hvilket du vil opdage, hvis du laver aktiviteten “Spejderværdier og rettigheder” https://aktiviteter.dds.dk/aktivitet/715

 

Børns rettigheder sikrer et grundlag for en bedre barndom for alle verdens børn - også i Danmark. Mange børn i Danmark oplever fx mobning, alkoholmisbrug i familien eller brud på retten til privatliv. Børn og voksne, der kender til Børnekonventionen, er bedre i stand til at reagere, hvis de de oplever overgreb mod børns rettigheder. Endelig styrker et løbende fokus på børns rettigheder børns selvtillid og trivsel.

 

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen