Dampede blåmuslinger

Opskrift på dampede blåmuslinger. Find muslinger ved stranden.

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

Opskriften er til 4 personer

  • Start med at rense muslingerne.
  • Skræl og skær herefter løg og rodfrugterne.
  • Sæt en stor gryde med låg over ved høj varme. Smelt smørret heri og kom løg og hvidløg i gryden.
  • Når urterne begynder at tage farve tilsættes muslingerne og hvidvinen og låget kommes på.
  • Herefter dampes muslingerne i 5 min. og de resterende ingredienser (minus fløde) tilsættes og der dampes videre i ca. 5 min.
  • Herefter tages muslingerne op og kommes i en serveringsskål.
  • ALLE Muslinger der ikke har åbnet sig kasseres!
  • Herefter tilsættes fløden den resterende lage som koges op og smages til med salt og peber.
  • Lagen hældes over muslingerne og retten er herefter klar til servering.
  • Serveres med lækkert hjemmebagt brød.

Materialer

2,5 kg rensede blåmuslinger

1 spsk. Olie

1/2 zittauerløg finthakket

2 fed pillede hvidløg i skiver

1 porre i tynde strimler

1 mellemstor gulerod i tynde strimler

100 g selleri i tynde strimler

1 dl hvidvin

2 dl piskefløde

5 kviste timian finthakkede

Salt og peber

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen