Kylling i blæretang

Pluk tang ved stranden og lav en lækker ret

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Kylling i blæretang

Kyllingen bindes op og brunes let i smør i en gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Når den er brunet, tages gryden af ilden, kyllingen tages op og gryden fores med blæretang. Ned igen med kyllingen, nu med ½ citron i skiver. Dæk med blæretang, hæld hvidvin ved og evt. en smule piskefløde. Ind i ovnen ved 1400. Temperaturen afhænger af, hvor lang tid, du har til rådighed.

Når kyllingen er færdig tages den op, fonden sies fra, reduceres evt. lidt og smages til. Servér med kartofler eller lidt godt brød, lidt af tangen som garniture og en lille salat med de vilde urter lige udenfor døren. Man kan evt. komme lidt friskdampede rejer eller andre dampede skaldyr i saucen til sidst.

Materialer

  • 1 kvalitetskylling
  • en god håndfuld blæretang
  • 1 citron
  • et godt glas hvidvin
  • piskefløde.

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad kunne man gøre for at det blev en endnu bedre aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen