Fladbrød med brændenælder og skvalderkål

Find skvalderkål og brændenælder eller andre spiselige planter og brug dem i pandebrød.

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

  1. Kog en smule vand og hæld det over brændenælderne. På den måde kan de ikke længere brænde.
  2. Skyld skvalderkål i vand.
  3. Kom vand, skyr og gær i en skål. Rør rundt til gæren er opløst.
  4. Tilsæt alle ingredienser på nær melet. Rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen.
  5. Når dejen er rørt godt sammen i skålen, vendes den ud på et meldrysset bord, og dejen æltes til den ikke længere hænger fast i bordet.
  6. Lad pandebrøddejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter.
  7. Når dejen er hævet færdig, deles den ud i mindre portioner, der passer med et brød.
  8. Lav små brød af 1-1,5 cm tykkelse.
  9. Varm en pande op.
  10. Smør brødene med olivenolie på den ene side.
  11. Vend den smurte side ned på panden, og steg brødene i et par minutter til de er gyldne.
  12. Smør den anden side af brødet med olie og vend brødet.
  13. Lad brødet stege færdigt og server gerne lune.

Materialer

8 stk.
Det skal du bruge:

  • 100g lunkent vand
  • 100g skyr eller andet surmælksprodukt
  • 20g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 8g salt
  • 1 håndfuld brændenælder
  • 1 håndfuld skvadderkål
  • 100g groft mel, fx rugmel eller grahamsmel
  • ca. 250-300g hvedemel

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen