Viden om råvarer i sæson og de fem grundsmage

Spejderne lærer om råvarer i sæson, tester de fem grundsmage og prøver at smage en ret til.

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Mini, Junior, Trop
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Viden om råvarer i sæson og de fem grundsmage

 

Spejderne søger viden om, hvornår forskellige frugter og grøntsager er i sæson, samt hvad det vil sige at smage til. Der er mange gode fif i Madtroppernes Kulinariske Håndbog.

  • Undersøg hvad det betyder, at noget er i sæson. Hvorfor er det en fordel at spise efter sæsonerne?
  • Eventuelt: Find 10 grøntsager og frugter og læg dem i rækkefølge efter, hvornår på året de er i sæson.
  • Gennemgå de fem grundsmage og giv eksempler på, hvor man kan finde grundsmagene.
  • Eventuelt: Smag på honning, ansjos, citronsaft, valnødder og salt og diskuter, hvilke grundsmage de smager af. Kan laves som blindsmagning.

http://madkulturen.dk/fileadmin/user_upload/madkulturen.dk/Dokumenter/WEB_MADTROPPERNE_HAANDBOGEN.pdf

  •  

Materialer

  • 10 grøntsager og frugter 
  • honning, ansjos, citronsaft, valnødder og salt

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen