Blomkålssuppe med bacon

En lækker suppe der også er god om sommeren. Spis den med sprødristede bacontern, håndbælgede ærter og friskbagt grovbrød.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
  2.  
  3. 1.Skræl kartoflerne, skyl dem og skær dem i små tern. Læg dem i en gryde og hæld vand over. Kog i ca. 10 min.
  4.  
  5. 2. Fjern bladene af blomkålshovedet og skyl det i koldt vand. Del det i små buketter. Læg dem i gryden med kartoflerne. Kog videre til blomkålen er mør, men ikke slatten, ca. 5 min.
  6.  
  7. 3. Bælg ærter mens suppen koger.
  8.  
  9. 4 Læg bacon i tern på en pande. Lad baconternene blive sprøde og tag dem op på en tallerken eller i en
    skål.
  10.  
  11. 5. Skyl dild i koldt vand og ryst vandet af, pluk små buketter af stilkene.
  12.  
  13. 6. Rør cremefraiche i suppen.
  14.  
  15. 7. Varm suppen op til kogepunktet.
  16.  
  17. 8. Kom bælgede ærter i. Smag til med salt og peber.
  18.  
  19. 9. Drys bacontern og dild over suppen og spis grovbrød til.
  20.  
  21. Tip:
  • Erstat dild med andre krydderurter fx purløg, persille, basilikum eller en blanding af dem.

Materialer

Til 4 personer

 

Blomkålssuppe:
500 g kartofler
1,5 l vand
1 stk blomkål
0,25 l cremefraiche
1 tsk groft salt
1 knsp stødt peber

Drys:
1 bundt dild
150 g håndbælgede ærter
200 g bacon

Tilbehør:
8 skiver grovbrød

  • Hvad fungerede godt?
  • Hvad har du lært om spejderne?

  • Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?
  • Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen