Blomkålssuppe med bacon

En lækker suppe der også er god om sommeren. Spis den med sprødristede bacontern, håndbælgede ærter og friskbagt grovbrød.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
     
  2. Skræl kartoflerne, skyl dem og skær dem i små tern. Læg dem i en gryde og hæld vand over. Kog i ca. 10 min.
     
  3. Fjern bladene af blomkålshovedet og skyl det i koldt vand. Del det i små buketter. Læg dem i gryden med kartoflerne. Kog videre til blomkålen er mør, men ikke slatten, ca. 5 min.
     
  4. Bælg ærter mens suppen koger.
     
  5. Læg bacon i tern på en pande. Lad baconternene blive sprøde og tag dem op på en tallerken eller i en skål.
     
  6. Skyl dild i koldt vand og ryst vandet af, pluk små buketter af stilkene.
     
  7. Rør cremefraiche i suppen.
     
  8. Varm suppen op til kogepunktet.
     
  9. Kom bælgede ærter i. Smag til med salt og peber.
     
  10. Drys bacontern og dild over suppen og spis grovbrød til.
     
  11. Tip:
  • Erstat dild med andre krydderurter fx purløg, persille, basilikum eller en blanding af dem.

 

Materialer

Til 4 personer

 

Blomkålssuppe:
500 g kartofler
1,5 l vand
1 stk blomkål
0,25 l cremefraiche
1 tsk groft salt
1 knsp stødt peber

Drys:
1 bundt dild
150 g håndbælgede ærter
200 g bacon

Tilbehør:
8 skiver grovbrød

  • Hvad fungerede godt?
  • Hvad har du lært om spejderne?

  • Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?
  • Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen