Blomkålssuppe

En suppe lavet på blomkål og kartofler. Også om sommeren kan en god suppe gøre lykke. Spis grovbrød til.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
     
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skyl dem. Læg dem i en gryde og hæld vandet over. Kog i 10 min.
     
  3. Fjern de yderste blade af blomkålshovedet og skyl det. Del det i små buketter. Læg dem i gryden med kartoflerne. Kog videre til blomkålen er mør men ikke slatten ca. 5 min.
     
  4. Bælg ærterne mens suppen koger.
     
  5. Skyl dild, ryst vandet af og pluk små buketter af stilkene.
     
  6. Rør cremefraiche i suppen. Varm den op til kogepunktet. Kom pillede ærter i. Smag til med salt og peber.
     
  7. Drys dild og parmesanost i flager over suppen. Spis grovbrød til.
     

Tip:

  • Erstat dild med andre krydderurter fx purløg, persille, basilikum eller en blanding af dem.

 

Materialer

Blomkålssuppe:
2,5 kg kartofler
2½ blomkålshoved.
2 spsk groft salt
3,5 l vand
0,5 l cremefraiche
1 tsk stødt peber

Drys:
2 bundter dild
700 g håndbælgede ærter
300 g parmesanost i flager

Tilbehør:
20 skiver grovbrød

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktiviteten?

  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?
  • Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen