Mirabellepizza

Mirabeller er vilde blommer. De vokser rigtig mange steder. Man kan sagtens spise dem direkte fra træet.

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

Lav mirabellemarmelade efter opskiften her: https://aktiviteter.dds.dk/aktivitet/885

 

Pluk yderligere 1 kg friske mirabeller.

 

Skyl dem, skær dem over og fjern stenene. 

 

Lav pizaadej: 

Rør gæren ud i vandet, og bland olie og salt i. Tilsæt melet lidt ad gangen, først det grove mel og derefter hvedemelet, til dejen er jævn. Ælt den godt og længe, og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse.

Ælt dejen igennem igen. Spejderne får en klump dej hver. Form små, runde boller. Så bliver det nemt for de små hænder at brede dejen ud og komme fyldet på. Steg pizzabunden i rigelig olie på en bålpande. Idet pizzabunden vendes, lægges fyldet på. Smør blommemarmelade på, læg et mozzarellastykke på, og fordel blommer, rosmarin og salt og peber henover. Efter 5 minutter på hver side er pizzaen færdig. 

 

Opskriften er fra: fra http://www.friluftsraadet.dk/media/418999/2457_inspiration_smag_paa_naturen_4korr.pdf 

Materialer

Opskrift til 20 små pizzaer:

  • Grov pizzadej
  • 50 g gær
  • 1 liter lunkent vand
  • 3 spsk. olie
  • 3 tsk. salt
  • 800 g fuldkornshvedemel
  • 600 g italiensk hvedemel
  • 500 g bacon skåret i tern
  • 2 poser mozarella
  • Salt 
  • Peber
  • Rosmatin
  • 1 kg mirabeller
  • Mirabellemarmelade efter opskrift https://aktiviteter.dds.dk/aktivitet/885 

  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

  • Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen