Bagte fyldte tomater

Lækre fyldte tomater. Til tomaterne spises pasta med pesto, som I selv kan blande.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
     
  2. Pil skrællen af rødløg og skær top og bund af fennikel. Skyl rødløg, fennikel, tomater, citron og krydderurter.
     
  3. Skær rødløg og fennikel i små tern. Hak krydderurterne. Riv citronskallen fint på et rivejern.
     
  4. Skær en tynd skive af bunden af tomaterne og udhul dem med en ske. Det inderste kommes i en skål. Sæt tomaterne i en smurt gryde.
     
  5. Hak tomatkød og bland med rødløg, fennikel, hakkede krydderurter, citronskal, bulgur, olie, groft salt og stødt peber. Fordel blandingen i de udhulede tomater.
     
  6. Dæk gryden med tomaterne til med låg. Sæt den over gløderne og bag 30-40 min., til bulguren er mør. Bagetiden varierer efter tomaternes størrelse.
     
  7. Kog først pasta, når bulguren i tomaterne er næsten mør. Hæld vandet i en gryde, læg låg på og bring det i kog. Tilsæt salt. Kom pastaen i, tør rundt i gryden af og til. Kog uden låg.
     
  8. Kog pastaen "al dente": dvs. den skal gøre lidt modstand, når man bider i den. Kogetiden varierer fra 5-14 min., afhængigt af hvor tyk pastaen er. Tag en op, og smag om de er færdige. Hæld omgående vandet fra. Læg låg på og hold godt fast i gryden med arbejdshandsker. Bland straks pestoen i hele pastaportionen eller lad hver enkelt tage pesto på sin portion, når I skal spise.

 

Tips:

  • Fyldte tomater kan tilberedes i et glødebål i en lerpotte, hvor bunden er tætnet med ler. Potten sættes ind i gløderne med låg.
  • Tomaterne kan også bages i en bradepande i en ovn.
  • Bulgur kan erstattes af parboiled ris eller cous-cous.
  • Rødløg og fennikel kan erstattes af porre og knoldselleri, pastinak eller persillerod.
  • Tomaterne smager også godt koldt fx til frokost.
  • Pesto kan købes, men I kan også selv lave den: Blend basilikumblade med hakket hvidløg, olivenolie, friskrevet parmesan og pinjekerner, til du får en grynet, grøn masse.

 

Materialer

Til 10 personer

 

Fyldte tomater:
20 stk store tomater
3 stk fennikel
3 stk rødløg
1 stk citron
1 bundt krydderurter
0,5 l bulgur
2,5 tsk olie
1 spsk groft salt
0,5 tsk stødt peber

Pasta:
1 kg pasta
3 l vand
1 spsk groft salt
200 g basilkumpesto

  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?
  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

  • Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?
  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen