Kød bagt i saltdej

Du kan stege kød direkte i gløderne, hvis du pakker det ind i trylledej. Her kan du se hvordan.

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Kød der er pakket ind i saltdej beholder saften og smagen i sig. Med den her opskrift kan du lave en rigtig god og saftig steg direkte i gløderne.

Sådan gør du

  • Start med at tænde bålet. Beregn ca. ½ time til det.
  • Bland salt, mel og vand og ælt det sammen til en fast dej.
  • Hvis du vil have kødet krydret, så skal du lægge krydderurterne uden om kødet.
  • Dejen pakkes om kødet i et 1-2 cm tykt lag.
  • Læg stegen ned i gløderne. Efter ca. 30 minutter skal du vende den. Dejen bliver helt brændt, men det gør ikke noget. Den skal ikke spises.
  • Efter 1 time tager du stegen ud af bålet. Du kan evt. stikke et stegetermometer i stegen for at se om den er færdig.
  • Bages i 1½ time. Tag dejen af stegen - så er den klar til at spise. 

Opskriften er lånt af skoven i skolen http://www.skoven-i-skolen.dk/content/k%C3%B8d-i-saltdej 

Materialer

Opskriften er beregnet til et stykke kød på ca. 1 kg. Hvis du skal stege større eller mindre stykker kød, skal du ændre på dejmængden og stegetiden.

  • 1 stykke kød (f.eks. kalkunbryst, mørbrad, oksesteg). Du skal bruge ca. 200 g kød pr. person
  • 500 g groft salt
  • 1000 g mel
  • lidt vand
  • evt. krydderurter (f.eks. skovsyre, løgkarse eller gråbynke-blomster) 

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen