Jordovn

Sådan bygger du en jordovn

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Se tegningen nedenfor, hvordan man kan lave en jordovn.

 

Du kan fx lave en flæskesteg eller bage i jordovnen.

 

Hvis du vil lave en flæskesteg er det en god ide med et stegetermometer.

Tænd et bål som du løbende fodrer med brænde. Du skal løbende bruge gløder til jordovnen. 

Put gløder ind i bunden af jordovnen. Sæt flæskestegen i en lille bradepande eller foliebakke og put den i toppen af jordovnen.

 

Luk jordovnen til. Tjek ca. hvert kvarter jordovnen. Fyld flere gløder i og tjek temperaturen på stegen med et stegetermometer. En flæskesteg skal have en kernetemperatur på 65 grader, for at den er færdig. Forvent at flæskestegen skal have mellem 45 min og 1 time og 15 min.

 

Bagværk skal have kortere i ovnen. Boller skal nok have mellem 10 og 15 min.

En flydende kage lavet på bagepulver, fx sandkage skal nok have mellem 30 min og 1 time.

Materialer

  • Plader til jordoven
  • Spader
  • Brænde
  • Optænding

 

  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen