Kylling med abrikoser og tranebær

Mad på trangia

Oprettet af: Hilde Nybo Breum
Alder: Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

Ingredienser
  • 4 dl almindelige eller vilde ris
  • 500 g kyllingefilet, skåret i strimler
  • lidt olie til stegning
  • 1 tsk timian
  • 1 hakket løg
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i tern
  • 50 g tørrede abrikoser, skåret i mindre stykker
  • 50 g tørrede tranebær
  • 12
  • spsk abrikosmarmelade
  • 1 spsk honning
  • 1 dl æbleeller
  • hvidvinseddike æblejuice eller tør hvidvin
  • 1 hønsebouillonterning opløst i 1l vand
Kog ris i den ene gryde, tag eventuelt gryden af blusset, og lav kylling og sauce i den anden gryde, mens risene trækker. Svits kyllingekød i lidt olie, læg det på en tallerken, og drys timian over. Steg løg, peberfrugt, abrikoser og tranebær i olie, og tilsæt abrikosmarmelade, honning, eddike, juice/vin og bouillon. Lad det koge nogle minutter. Tilsæt kyllingen, og smag til med salt og peber. Varm retten igennem, inden den serveres med ris.

Materialer

Trangia 

Gas/sprit 

tændstikker

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen