Amerikanske pandekager med bær

Tykke amerikanske pandekager med blåbær og ahornsirup eller flydende honning

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
     
  2. Skyl blåbær.
     
  3. Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
     
  4. Smelt smør på panden ved svag varme.
     
  5. Slå æg ud i en anden skål. Rør mælk og smeltet smør i.
     
  6. Rør gradvis melblandingen i med et piskeris.
     
  7. Kom en klat smør på panden og varm det op til det syder. Sæt 2 spsk dej på panden – der er plads til 2-3 pandekager med 8-10 cm diameter på en pande.
     
  8. Når hele overfladen på pandekagerne er dækket af bobler, drysses 8-10 blåbær på hver pandekage.
     
  9. Vend pandekagerne med en paletkniv når de er lysebrune i kanten. Steg på den anden side til de er gyldne og faste.
     
  10. Spises lune med ahornsirup eller flydende honning.
 
Tips:
  • Pandekagedejen skal røres sammen lige før brug, da der er bagepulver i dejen.
  • Erstat blåbær med hindbær, brombær eller banan i skiver på ca. 3 mm

Materialer

Til 4 personer

 

100 g blåbær
1,5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk sukker
1 knsp groft salt
25 g smør
1 stk æg
1,5 dl mælk
25 g smør til at stege i (ca.)
4 spsk ahornsirup eller flydende honning.

  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?
  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen