Buzz

Til festlige lejligheder spiser mongolerne buzz. Til mongolsk nytår laver mongolerne op mod 2.000- 3.000 buzz, som de byder venner og familie på.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
     
  2. Mel og salt blandes.
     
  3. Vand tilsættes lidt efter lidt, indtil dejen virker elastisk. Herefter skal dejen hvile i 30 minutter.
     
  4. Grøntsagerne skylles. Løg og hvidkål hakkes fint. Gulerødderne rives.
     
  5.  Kød og grøntsager blandes sammen, hvidløg presses i med en hvidløgspresser. Kom salt og peber i.
     
  6. Dejen rulles ud i 3 millimeters tykkelse og skæres i 5x5 cm stykker.
     
  7. En skefuld fars lægges på hvert dejstykke og dejens hjørner samles og klemmes sammen om farsen.
     
  8. Dejposerne sættes på oliesmurte riste i en dampkoger og dampes i 20 minutter. Hvis I ikke har en dampkoger kan I lave et net af spisepinde i en wok med en smule vand i bunden. Buzz’erne kan så lægges på spisepindene.
     
  9. Buzz kan spises både kolde og varme.

Materialer

Denne opskrift giver 40-50 buzz.

 

650 g mel
1 tsk salt
4,5 dl vand
0,5 kg oksefars (mongolerne bruger oftest fårekød)
125 g hvidkål
125 g gulerod
2 fed presset hvidløg
1 stk lille løg
1 tsk salt og peber

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvad har du lært om spejderne?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen