At blive F** Flink

Lær spejderne om at gøre flinke gode gerninger i deres hverdag. Udarbejdet til Tænkedagen 2017.

Oprettet af: Ida Mikkelsen
Alder: Junior, Trop, Senior
Aktivitetstype: Kultur og samfund
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

1. Start med at se den første video fra Fucking Flinks flinkeskole: http://www.fuckingflink.dk/aktiviteter/fucking-flinkeskole-undervisningsmateriale/   
 
2. Tag herefter en snak med spejderne om sidste gang de gjorde en god gerning og var Fucking Flinke. Hvad gjorde de? Hvor ofte tager de sig tid til at være flinke i hverdagen? 
 
3. Se den anden video fra Fucking Flinks flinkeskole. Lad spejderne gå hver for sig i 5 minutter og bed dem tænke over en person de kender, som de kunne være mere flinke overfor. Bed dem herefter om at give sig selv en udfordring for en måde, hvor de kan gøre en god gerning for den person i den kommende uge. Få dem til at præsentere udfordringen for hinanden og snak om, hvorfor de vil gøre dette overfor den udpegede person. 
 
4. Se den sidste video fra Fucking Flinks flinkeskole. Lad spejderne gå sammen i patruljen og bed dem finde på en måde, hvor de kan gøre en god gerning for nogle, som de ikke kender. Udfordre dem til at skabe handling og faktisk udføre den gode handling inden det næste møde. Snak med dem om, hvad der kunne holde dem tilbage fra at gøre det. Hvorfor kan det nogen gange være en udfordring at skulle være flink? 
Hvordan er det anderledes at være flink overfor en fremmede ift. en person man kender? 
 
 
___

Denne aktivitet er en del af årets Tænkedag materiale. I 2017 handler Tænkedag om at skabe forandring - både personligt, lokalt og globalt.

Læs mere om Tænkedag og find de færdigpakkede møder her: http://dds.dk/aktiviteter/internationalt-spejd/internationalt-i-gruppen/taenkedag-2017 eller på aktivitetsdatabasen. 

 

Materialer

Papir, skrivematerialer, computer eller telefon med adgang til internettet. 

  • Hvornår gjorde du sidst en god gerning?

  • Hvornår gjorde du sidst en god gerning?
  • Kan man gøre en god gerning sammen med vennerne?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen