Forandring gennem gode gerninger

Når vi laver en god gerning, skaber vi en forandring for et andet menneske. Men, hvad vil det sige at gøre en god gerning? Udarbejdet til Tænkedagen 2017.

Oprettet af: Ida Mikkelsen
Alder: Mikro, Mini, Junior
Aktivitetstype: Kultur og samfund
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Mange har en forestilling om at spejdere er sådan nogen, som går rundt og gør gode gerninger. Fx hjælper en bedstemor over vejen. Men hvad vil det sige at gøre en god gerning? Hvorfor gør vi dette? Hvilken effekt har det på andre?

 

Læs en hverdagshistorie op om en god gerning og få en snak om de ovenstående spørgsmål. Få fx inspiration fra Fucking Flinks facebookside: https://www.facebook.com/FFflink

Få herefter spejderne til at lave et skuespil/skrive en historie om en god gerning, og hvis dette overfor hinanden.

Snak bagefter med dem om værdien af at gøre en god gerning. Hvis I får en rigtig god snak kan I evt. snakke med dem om, hvordan gode gerninger kan sprede sig til at lave et bedre samfund. Hvad vil dette kræve? 

 

 

_____

Denne aktivitet er en del af årets Tænkedag materiale. I 2017 handler Tænkedag om at skabe forandring - både personligt, lokalt og globalt.

Læs mere om Tænkedag og find de færdigpakkede møder her: http://dds.dk/aktiviteter/internationalt-spejd/internationalt-i-gruppen/taenkedag-2017 eller på aktivitetsdatabasen. 

Materialer

En god historie fra hverdagen, kostumer

  • Hvor ofte taler I med spejderne om Duty to others og det at gøre en god gerning?

  • Hvornår har du sidst lavet en god gerning? Hvad gjorde du?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen