Kisëlis -lettisk frugtbrød

Frugtbrød fra Litauen med ælbler, rosiner, pærer, blommer, rabarber og ferskner.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
     
  2. Hæld vandet i en gryde sammen med de tørrede frugter og sæt den over ilden.
     
  3. Skræl de friske frugter og fjern kerner og kernehuse. Skær dem i små stykker og kom dem ned i gryden.
     
  4. Lad frugterne simre til de er møre (60-90 minutter). Pas på ikke at koge det tørt.
     
  5. Fjern gryden fra varmen og mos den kogte frugt.Tilsæt saften og smag blandingen til med sukker. Hvis du vil lave grød så tilsæt 2 spsk majsstivelse rørt op i koldt vand. Hvis du vil lave gelé så tilsæt 4 spsk.
     
  6. Bring gryden i kog under konstant omrøring. Lad blandingen koge i 2 minutter eller til den ønskede tykkelse er nået.
     
  7. Fjern fra varmen og køl ned. Serveres (ved stuetemperatur) med mælk, fløde eller over vaniljeis

Materialer

4-6 stk æbler
2,5 dl rosiner
2 stk pærer
6-10 stk blommer eller en lille pakke svesker
2,5 dl hakkede rabarber
2 stk ferskner
5 dl vand
3 spsk majsstivelse
2,5 dl druesaft

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvad lærte du af denne aktivitet om dit samarbejde med andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen