Pasta Carbonara og blomkålssalat

Pasta med fløde, bacon og æg, serveret med blomkålssalat og parmesanost

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
     
  2. Fjern de yderste blade af blomkålshovedet og skyl det. Del det i små buketter på størrelse med kirsebær. Kog blomkålen under låg ved svag varme 3-4 min. så den stadig er lidt sprød. Hæld straks vandet fra.
     
  3. Bland dressing af olie, citronsaft, sennep, salt og peber. Vend dressingen i den friskkogte blomkål. Drys parmesanost over blomkålssalaten når den er afkølet.
     
  4. Sæt en gryde over med vand og låg på til at koge pasta i.
     
  5. Skyl persillen. Ryst vandet af. Pil stilkene fra og hak persillen. Bland hakket persille med sammenpisket æg, piskefløde og peber i en skål.
     
  6. Steg bacon i tern på en pande. Lad baconternene blive sprøde og tag dem op på en tallerken eller skål.
     
  7. Tilsæt salt til vandet. Kom pastaen i og rør rundt i gryden af og til. Kog uden låg. Kog pastaen “al dente”: dvs. den skal gøre lidt modstand når man bider i den. Kogetiden varierer fra 5-14 min., afhængigt af hvor tyk pastaen er. Tag en op og smag. Hæld omgående vandet fra. Læg låg på og hold godt fast i gryden med arbejdshandsker så du ikke brænder dig.
     
  8. Rør hurtigt æggemassen i gryden, så den fordeler sig i hele retten og æggene stivner som røræg.
     
  9. Bland den stegte bacon i. Smag til med salt og spis blomkålssalaten til.

  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?
  • Hvad har du lært om spejderne?

  • Hvad fungerede godt?
  • Hvad lærte du af denne aktivitet om dit samarbejde med andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen