Rengøringsstafet

rengøringsmødet også en kamp med jeres spejdere? Så lav det til en stafet og brug spejdernes konkurrencegen. rengøringen pludselig meget hurtig.

Oprettet af: Astrid Munch Jensen
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Samarbejdsøvelser, Kommunikation, Leg
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Der skal inden mødet sættes papirer på alle hylder, borde, gulve, vinduer og alt andet man vil have gjort rent. Disse sedler skal der skrives numre på - antallet varierer alt efter, hvor meget, der skal gøres rent.

Brug forskellige farver til at skrive numre på sedlerne alt efter, hvor mange hold, I har. Alle hold skal have lige mange sedler.
Vi havde to hold - et grønt og et rødt og 32 sedler til hvert hold.

 

Der skal samtidig laves en aktivitet, der kan underholde de andre mens 1-2 gør rent. Vi havde lavet 10 forskellige spørgsmål til refleksion (det var tropsspejdere) omkring, hvad de gerne vil lave i løbet af året osv. Det kan også være en anden leg.

 

Holdene skal nu gøre rent. Når stafetten er i gang må 1 (hvis man er mange så lav enten flere mindre hold eller sæt 2 i gang fra holdet ad gangen) person fra hvert hold løbe hen og finde seddel nummer 1.

Stedet skal nu gøres fuldstændig rent, hvorefter sedlen afleveres til lederen som også skal godkende stedet.

Når spejderen har klaret sit sted, er det en ny spejder, der skal i gang. Personen skal hen til seddel nummer 2 og gøre rent der. Sådan fortsætter det til alle sedler er fjernet. Det første hold der får fjernet alle sedler vinder.

 

Spørg jeres spejdere inden, hvad der motiverer dem til at vinde. Det kan være spiseligt, mærker eller hvad som helst. Men det giver en god kampgejst, at de selv vælger. Tingen kan også variere fra hold til hold.

 

Spejderne kan evt. få en malerdragt eller andet gøgl i starten af mødet, inden de ved, hvad de skal, så de kan få tankerne i gang omkring mødet.

Materialer

Sedler med tal på; Startende fra 1 og i forskellige farver fra hvert hold

Rengøringsmateriale

Beskidt hytte

Præmie - kan komme mødet efter

Evt.  malerdragter, gummihandsker eller andet gøgl til at få spejdernes tanker i gang.

  • Hvis du var på samme alder som spejderne, hvad ville du så have fået ud af aktiviteten?
  • Hvad fungerede godt?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen