Molekyleleg

Denne leg skaber energi og dynamik og kan også bruges som optakt til en aktivitet, hvor man skal være inddelt i hold. #kammeratskab #sjov #udfordrende.

Alder: Mikro
Aktivitetstype: Leg
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Fantasiramme: Det var guderne, der etablerede den kosmiske orden, og de var derved beskyttere for fænomener som retfærdighed, lov og orden. Deres modstandere, jætterne, var repræsentanter for naturens ukontrollable kræfter, der bl.a. omfattede kaotiske kræfter og døden, og var en konstant trussel for guderne.

 

I denne leg skal I vise, at I er guder. Det viser I ved at jeres leder kan kontrollere jeres bevægelser og færden.

Der er en leder af legen. Lederen siger et antal personer (molekylestørrelse) og en hastighed (temperatur). Deltagerne finder sammen i grupper på det givne antal og bevæger sig rundt alt efter temperaturen – ved lave temperaturer bevæger molekylerne sig langsomt (fast form) ved høje temperaturer bevæger de sig hurtigt (gas).

 

Variant:

En måde at slutte legen på er ved at lade dem, der ikke kan finde en partner, stille sig ud til siden. For hver runde kommer der færre og færre ”molekyler”. De personer, der står tilbage har vundet legen, og man kan nu starte forfra

  • Hvad fungerede godt?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen