Grillede fladbrød med grøntsager og melon

Fladbrød kan være et alternativ til snobrød. Her med en blanding af grøntsager og melon, kryderet med spidskommen og en yoghurtmyntedressing til

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

1. Vask hænder før du går i gang.

 
2. Smuldr gæren i det lunkne vand. Lad det stå i 15 min. Bland salt med hvedemel i en skål. Hæld langsomt gærblandingen i skålen. Bland dejen sammen og spæd med vand. Ælt indtil dejen er smidig, blank og ikke klistrer. Det tager ca. 10 min.
 
3. Sæt dejen til hævning tildækket i 3 timer, eller indtil dejen er dobbelt størrelse.
 
4. Rør yoghurt-myntedressingen. Den har godt af at stå et par timer inden den skal bruges. Pil hvidløg og hak det fint. Skræl ingefær og riv det fint. Flæk chili og tag kernerne ud. Hak chilien fint. Bland alle ingredienserne. Smag til med salt og peber. Stil dressingen tildækket et køligt sted.
 
5. Halver melon, skrab kernerne ud med en ske og kasser dem. Skær skindet af med en kniv og skær melonkødet i små fine tern.
 
6. Vask og skrab kartoflerne. Kog dem 10 min. i rigeligt læsøsalt. Hæld vandet fra kartoflerne og vend straks halvdelen af olivenolien,  halvdelen af saltet og halvdelen spidskommen i. Grill indtil kartoflerne på en rist til de er møre, gyldne og sprøde.
 
7. Skyl de nye løg, pil evt. de yderste blade af og skær lidt af den grønne top af. Skær løgene i kvarte og vend dem i resten af olivenolien, salt og spidskommen. Grill løgene på rist henover gløderne indtil de er møre og gyldne.
 
8. Ælt dejen igennem og del den i 2 eller 5 klumper. Rul dejen ud i en cirkel så stor som du kan på et skærebræt med en flaske. Eller kom mel på hænderne og arbejd dejen flad og stor i luften som når man laver pizza. Del cirklen over og stræk hvert dejstykke med fingrene til det er ca. 40 cm langt. Gør det samme med resten af dejen, så der er et brød til hver.
 
9. Brødene pudres med hvedemel, så de ikke sætter sig fast på grillen. Læg dem over gløder på en rist. Vend brødet forsigtigt når bunden er gylden og bobler op. Det er vigtigt at brødet ikke bliver knastørt, men stadig kan bøjes.
 
Fladbrødet skal spises med det samme. Spis de grillede grøntsager, kolde melontern og dressingen til.

 

Materialer

Til 4 personer

 

Grillet fladbrød:
15 g gær
1 dl lunkent vand
1 tsk læsøsalt
450 g hvedemel, sigtet (ca.)
1,5 dl vand (ca.)
4 tsk rørsukker eller honning

Yoghurt-myntedressing:
2 fed hvidløg
2 tsk revet ingefær
0,25 tsk grøn chili uden kerner, fint hakket
2 spsk mynte (afskåret)
2 dl yoghurt naturel 3,5%
1 tsk nymalet spidskommen
4 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk læsøsalt
1 tsk friskkværnet peber

Spidskommen grøntsager og melon:
750 g små nye kartofler
1 spsk læsøsalt pr. l vand
750 g nye rødløg med top
2 spsk koldpresset olivenolie
2 spsk nymalet spidskommen
2 tsk læsøsalt
1 kg modne meloner: honning-, vand- eller netmelon

  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?
  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

  • Hvordan har aktiviteten udfordret dig?
  • Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen