Pinocchio-fodbold

Kom og spil fodbold, som Pinocchio ville gøre det: Hængt op i en klatresele spiller du sammen med 5 andre spejdere mod et andet hold.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Junior, Trop, Senior
Aktivitetstype: Pioner og tovværk, Leg
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Pinocchio-fodbold

Spil fodbold, som Pinocchio ville gøre det: Hængt op i snore. Du hænger i en klatresele og spiller sammen med 5 andre spejdere mod et andet hold.

 

To hold med seks spillere på hvert hold ifører sig klatreseler og bliver hængt op i et raftestativ, der sammen med to mål og bander udgør en lille fodboldbane (ca. 5 m x 10 m).

Spillerne kan kun lige akkurat nå jorden og kan således bringe sig selv til at svinge ved at støde fra mod jorden, men man kan ikke stå eller for den sags skyld løbe nogen steder.

En kamp varer 5 minutter (og det er også længe nok, når man sidder i en klatresele), og i løbet af de 5 minutter gælder det om at score så mange mål som muligt.

 

Banen

Det er en god idé med bander hele vejen rundt, så man ikke alt for tit skal hente bolden uden for banen. Overlæggerne bør ligge 2.5 m over jorden, og det er naturlig vis meget vigtigt, at trebukkene er solidt udført,

For ikke at kæmpe i en evighed med knuder, kan det være lettest bare at hænge spejderne op med et slipstik.

Materialer

Besnøringsreb

Rafter: 3 m: 50 (så er der lidt ekstra), 7 m:

evt 8 Træplader til bander.

Fodbolde

12 klatreseler m. karabiner - ikke nødvendigvis med lås.,

Kraftigt reb til at hænge i (klatrereb er dog i overkanten). 50 m. 

  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?
  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt, spirituelt

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?
  • Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen