Pløk

Pløk er et sjovt spil, der kan spilles overalt, når du og dine spejdere lige har lidt tid til overs. Det kan spilles med en pløk eller en rispose.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Leg
Varighed: <15 minutter

Vejledning

Pløk spilles af to eller flere deltagere. Normalt benyttes en pløk (deraf navnet) eller sågar en spade. Nogle steder kan det ikke lade sig gøre at sætte en pløk i jorden, så i stedet benyttes en bold, rispose eller lignende. Husk at markere en side af risposen eller bolden.


Deltagerne står i en rundkreds, og skal på skift prøve at få de andre deltagere til at miste balancen ved at få dem til at flytte fødderne.

Den yngste starter, derefter går turen med uret rundt i cirklen.

Personen med pløkken (kasteren) siger en af de andre deltageres navn og kaster pløkken så den lander maks. to fodlængder væk fra personens fod. Kastet gælder kun hvis pløkken sidder fast i jorden, ellers går turen videre. Spiller I med en rispose, skal den markerede side vende op.

Hvis pløkken sidder i jorden, skal personen, der blev kastet efter, flytte sin nærmeste fod hen til pløkken. Personen må godt røre jorden mens foden flyttes, men derefter skal han/hun holde balancen selv. Hvis personen ikke kan nå eller holde balancen, går personen ud af spillet.

Hvis pløkken sættes imellem fødderne på en spiller, må kasteren vælge imellem to ting:

  • Kasteren må samle sine fødder igen
  • Den der blev kastet efter skal hoppe op i luften og vende 180 grader (og lande med fødderne spredt igen) og spille med ryggen til resten af spillet (eller ind til han/hun kaster imellem fødderne på en anden spiller.

Hvis man på et tidspunkt mister balancen, ryger man ud af spillet. Den sidste, der står tilbage har vundet.

Materialer

Pløk eller alternativt en rispose eller anden genstand med to sider

  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt, spirituelt
  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

  • Hvordan har aktiviteten udfordret dig?
  • Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen