Hyldebærsuppe

Spejderne lærer at lave deres egen hyldebærsuppe over bål. Aktiviteten er en del af de supplerende bålaktiviteter under Familiespejdmærkerne.

Alder: Mikrobe
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Pluk bærrene, rib dem og læg dem i en gryde.

 

Fyld vand på, så bærrene lige er dækket af vand.

 

Kog det hele i 10 minutter. Suppen hældes gennem en sigte og smages til med sukker.

Materialer

Til 10 portioner

  • 30 klaser hyldebær
  • Sukker efter behov – ca. 1/10 sukker i forhold til hyldebær.
  • Sigte
  • Skål
  • Gryde
  • Grydeske

 

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen