Fyldte appelsiner

Spejderne lærer at lave fyldte appelsiner på bål. Aktiviteten er en del af de supplerende bålaktiviteter under Familiespejdmærkerne.

Alder: Mikrobe
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

Start med at tænde et bål, så I har gløder senere.

 

Hver spejder får en appelsin. Skær et låg af appelsinen og udhul den (gem saften og frugtkødet).

 

Nogle af spejderne rører en kagedej med appelsinsaften og lidt appelsinkød.

 

Dejen hældes i appelsinen, og låget sættes fast med en tandstik eller lille pind, som spejderen selv har snittet.

 

Appelsinen placeres i kanten af glødebålet, 30-45 minutter (tjek at dejen er færdig ved at stikke en tynd (strikke)pind i dejen – hvis der ikke sidder noget blød dej på pinden, er kagen færdig).

Materialer

1 appelsin per spejder

 

Til 15 appelsiner benyttes:

500 g mel

500 g smør

500 g sukker

5 æg

Tandstikker

Røreskål

Røreske

Evt. knive til at snitte med

  • I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med den?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen