Fasaner – ænder

Spejderne lærer om fasaner og ænder, hvordan deres krop fungerer, og hvordan man kan lave mad af dem. Aktiviteten er en del af Høstmærket.

Alder: Mikrobe
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Spejderne deles i hold a ca. fire. Det er en forælder/leder, der skærer i fasanen.

 

Fasanen studeres ved, at spejderne kigger efter ører, næb, øjne, luftrør samt kråse, hvor man kan se, hvad fasanen netop har spist.

 

Prøv at stikke et sugerør i luftrøret og pust – så kan I se lungerne bevæge sig.

 

Når I har skåret en fod af, så prøv at hive i en af senerne, så I kan se hvordan foden bevæger sig.

 

Til sidst skæres brystkødet fra til at spise.

Tilbered en gryderet med bacon, fasan småstykker, salt, peber og fløde.

 

Spises med et stykke brød.

 

Se evt. mere:

http://www.jaegerforbundet.dk/page1397.aspx

Materialer

  • Fasaner og ænder med fjer og indmad – fås hos en jæger
  • Skarp kniv

 

Ingredienser til gryderet:

  • Bacon
  • Ribsgele
  • Piskefløde
  • Salt & peber
  • Gryde

 

  • Brød (se opskrift under bålaktiviteter)

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?
  • I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med den?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen