Skovens urter: Frikadeller m/ skvalderkål

Spejderne lærer om skvadderkål, og hvordan man kan bruge den i madlavning; her i frikadeller. Aktiviteten er en del af Høstmærket.

Alder: Mikrobe
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Fortæl spejderne, at planten skvalderkål er en irriterende ukrudtsplante i haven, men at den både er sund og smager godt. I dag skal vi lave frikadeller med skvalderkål.

 

Alle får et billede af skvalderkål – eller der ligger nogle skvalderkål, man kan kigge på og evt. tage med – og så skal alle spejderne indsamle skvalderkål.

 

Når alle har samlet nok, kan holdet evt. opdeles, så nogen samler brænde og tænder bål, mens andre rører frikadellefars, hvori den skyllede og hakkede skvalderkål også kommes i.

 

Frikadellerne steges på pande.

 

Aktiviteten kan med fordel kombineres med aktiviteten "Skovens urter: Smør med skovsyre".

Materialer

  • Masser af skvalderkål
  • Poser eller andet til indsamlingen
  • Frikadellefars
  • Smør/olie til stegning
  • Stegepande

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen