Æbler: Tørrede æbler

Spejderne lærer at forberede og tørre æbler. Aktiviteten er en del af Høstmærket under Familiespejmærkerne.

Alder: Mikrobe
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Hvert barn skal medbringe 2-3 æbler, som de selv har plukket fra et træ hjemmefra - eller fra en fællestur til en æbleplantage/æbletræ.

 

I skal bruge et glødebål, derfor skal I begynde med at finde brænde og tænde bål, så det er blevet til gløder når I er klar med æblerne.

 

Fortæl spejderne at de først skal have tændt bål, fordi I skal bruge gløderne til de tørrede æbler.

 

Derefter skal hver spejder finde en pind på ca. 1 meters længde, som de med kniven afbarker i den ene ende (her skal æbleskiverne være).

 

Endelig skal spejderne skære æblerne i 3 mm tykke skiver, kernehuset tages væk, og æbleskiverne sættes på pinden.

 

Æbleskiverne tørres over et glødebål. De tørrede æbler kan spises med det samme, eller gemmes og spises senere.

 

Når æblerne først er tørret, kan I gemme dem hele vinteren i en papirspose.

 

I kan spise de tørrede æbler som snaks i løbet af vinteren, eller bløde dem ud igen til æblemos eller æblekage.

Materialer

  • Æbler
  • Pinde
  • Knive

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen