Æbler: Fyldte æbler

Spejderne lærer at lave fyldte æbler. Aktiviteten er en del af Høstmærket under Familiespejdmærkerne.

Alder: Mikrobe
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Hvert barn skal medbringe 2-3 æbler, som de selv har plukket fra et træ hjemmefra - eller fra en fællestur til en æbleplantage/æbletræ.

 

I skal bruge et glødebål, derfor skal I begynde med at finde brænde og tænde bål, så det er blevet til gløder, når I er klar med æblerne.

 

Spejderne udhuler selvfølgelig selv æblerne, det kan de gøre med en lille kniv og evt. en lille ske.

 

Spejderne rører smør, sukker og kanel sammen (og evt. hakkede friske hasselnødder eller mandler), som fyldes i æblerne.

 

Æblerne sættes på en pande, eller på bagepapir på sandet i en gryde, og bages over bål. Gryden skal stå midt i gløderne og bages ca. 20 min.

Materialer

  • Æbler (til dem der har glemt)
  • Kanel
  • Smør
  • Sukker
  • Nødder

 

Beregn ca. 100 gram smør, 100 gram sukker og 2 tsk. stødt kanel til 8 æbler.

 

  • Små knive – en til hver
  • Gryde med 2-3 cm lag sand i bunden
  • Bagepapir eller lille jernpande, så der ikke kommer sand på æblerne.
  • Låg til gryden

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen