Genbrugsstafet

En sjov leg, der kan lære spejderne om genbrug. Udarbejdet til Tænkedag 2014.

Oprettet af: Maria Jane Bentzen
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop
Aktivitetstype: Leg, Klima og Miljø
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Del spejderne op i to hold. Det gælder for spejderne om først at få fyldt deres spand med vand. Det ene hold starter med 9 kopper, det andet hold med 1 kop.

En fra hvert hold løber hen og fylder koppen med vand og løber hen til den tomme spand med den. Når holdet med 9 kopper har tømt en kop smider de den væk, og den må ikke bruges igen. Spilleren løber tilbage til holdet og den næste person må så tage en kop og løbe.

Holdet med 1 kop skal ikke smide deres væk men råbe ’’Genbrug er godt!’’ mens de løber 3 gange rundt om spanden og først der kan spilleren løbe tilbage og give koppen videre til den næste. Det hold der først får fyldt deres spand vinder!

 

Lad eventuelt spandene, der skal fyldes, være lidt mindre end dem, de tager vandet fra, da der nok spildes noget undervejs. Der skal også være nok vand i spandene, spejderne tager fra, til at genbrugsholdet kan fylde deres kop mere end 9 gange. Dog skal spanden ikke være så stor, at de er alt for lang tid om at fylde den med vand – så skal smid-ud-holdet vente alt for længe.

 

Når holdet med den ene kop har vundet kan I snakke om hvordan genbrug fungerer. Det er måske ikke ligeså hurtigt som at smide væk, men det betaler sig i sidste ende – holdet med 1 kop var ikke hurtigst, men fik fyldt deres spand. I kan diskutere hvad konsekvenserne af at genbruge og af ikke at genbruge er, både for jer selv og for samfundet.

 

Vær sikker på, at dine spejdere ved, at det ikke handler om at vinde og tabe, men om at indse en pointe. Hvis I er i tvivl om hvorvidt det ene hold kan tåle at ’’tabe’’ så vælg en anden leg – f.eks. Fang Kuldioxiden (http://dds.dk/aktiviteter/aktivitet/591). 

Materialer

4 spande, 10 kopper og vand

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?
  • Hvad fungerede godt?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?
  • Hvad tror I var jeres leders formål med denne aktivitet?
  • Hvad kan folk i andre lande få ud af, at vi bliver bedre til at genbruge?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen