Papmaché

En fantastisk måde at genbruge gammelt papir på! Kun fantasien sætter grænser. Udarbejdet til Tænkedag 2014.

Oprettet af: Maria Jane Bentzen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior
Aktivitetstype: Klima og Miljø, Kreativitet og håndelag
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Start med at lave en ramme til det, I skal lave. Brug f.eks. pap eller hønsehegn. Hvis I bruger en skål eller andet, der skal bruges igen bagefter, så dæk overfladen med film inden I begynder med papmachén, så I kan få det af.

 

Lav en blanding af mel og vand og varm den op til den bliver gennemsigtig, så klistrer den bedre. Riv gamle aviser i stykker og begynd at klistre! Når der er et par lag, så lad det tørre og se, om der nogle steder er brug for mere papmaché.

Jo tykkere lag, jo længere er det om at tørre, men så bliver det også mere holdbart. Det kan være, at man skal lade det stå natten over eller til næste møde, før I kan male på det.

 

Når det er tørt, kan i male det med en basisfarve og derefter dekorere papmachéen som i har lyst til. Slut eventuelt af med lak for ekstra beskyttelse.

 

I kan selv finde ud af, hvad I vil lave alt efter hvor meget spejderne kan finde ud af. I kan for eksempel prøve at bygge stole og borde til jeres lokale. Eller måske slikskåle, der ikke er så tidskrævende. Kun fantasien sætter grænser!

Materialer

Gammelt avispapir

Mel

Vand

Tråd/pap og materialer til skeletter

Maling og pensler

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?
  • Hvorfor er det vigtigt at genbruge?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen