Finsk Komfur

Et finsk komfur er let at lave og kan bruges til at lave mad på. Det er også flot og hyggeligt!

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Natur og friluftsliv, Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

Tag et stykke tørt træ – helst med en diameter på mindst 20 cm. Tag evt. et stort stykke brænde, der ikke er flækket. Stil det på højkant og sav 3-4 spor ned igennem træets ende. Snittene skal laves, som hvis du skulle skære en pizza. Sav ca. 2/3 ned igennem stammen.

Komfuret tændes ved at fylde lidt letantændeligt savsmuld og tørt græs ned i savsporene og antænde dette.

 

Lav mad på komfuret.

Den antændte stamme kan bruges som en kogeplade på et komfur. Placer en pande eller gryde på den plane endeflade og tilbered den ønskede mad. Meget velegnet til f.eks. spejlæg. Stammen kan også bruges som fakkel og er meget dekorativ.

Komfuret brænder flot og længe. God fornøjelse.

Materialer

Brændeknude
Sav - helst en kædesav, det er svært med en bøjlesav
Savsmuld
Tændstikker
Gryde/pande

  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?
  • I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med den?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?
  • Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen