Internationalt spejderarbejde (BRO)

Der er ca. 40 mio. spejdere over hele verden. På mange områder minder vi om hinanden, og alligevel er vi meget forskellige.

Oprettet af: Trine G. H. Thomsen
Alder: Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Kommunikation, Kultur og samfund, Evaluering og refleksion
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Nedenstående aktiviteter kan hjælpe med til at få en forståelse for, at vi ikke kun er spejdere i Danmark, men hele verden er fyldt med unge mennesker og ledere med tørklæde.

 

En er en lille brik i et stort puslespil (Udvidet)

·      Lav selv eller print et stort kort ud over hele verden. Hver spejder kan få en bestemt farve knappenål (kan males). Herefter kan hver spejder placere en knappenål i hvert land, som man har besøgt (forældre kan få til opgave at printe en liste ud inden mødet). Herefter kan I snakke om den bedste oplevelse, og den mest underlige – spiste de eksempelvis noget andet, end vi er vandt til?

·      Lav et vendespil med forskellige spejderlogoere og landeflag. På den måde er det muligt at lære forskellige lande og korps på samme tid. Hvis der er et land, som har flere korps, kan I vælge, hvilket et, det skal være, eller lave flere flag. 

·      Lav en udklædningsdag, hvor man gangen inden har valgt et land, som man godt vil klædes ud som. Derefter har man en hel uge til at undersøge, hvilket tøj de går i og finde det. Ved præsentationen kan der fortælles en kort fakta om landet.

 

Hele verden er din legeplads (Ekspert)

 

·      På næste store lejr kan du finde nogle internationale spejdere og spørge, om de har lyst til at bytte noget. Du giver måske et gammelt divisionsmærke i bytte med en knyttet lommetørklæde. Fremover, når du finder lommetørklædet i din spejderuniform, vil du blive mindet på alle de gode oplevelser du havde på lejren, og ikke mindst at du mødte en international spejder.

·      Lav en mad aften, hvor I laver udenlandsk mad. I kan finde de fleste retter på nettet eller på biblioteket. Måske kan I invitere en madkender med anden etnisk baggrund til at fortælle om forskelle og ligheder i forhold til dansk madet på et af jeres møder.

·      Lav et WAGGGS/WOSM Tips en 13’er løb, hvor man igennem forskellige poster skal finde det rigtig svar på spørgsmål omkring WAGGGS og WOSM (eksempel: Hvor mange medlemmer er der af WAGGGS 1: 100, X: 100.000 eller 2: 1.000.000?)

 

WAGGGS og WOSM (Senior/Leder)

·      Find nogle aviser og klip overskrifter ud, som handler om konflikter. Derefter kan I i patruljer diskutere alle de ting, der sker ude i verden.

·      Prøv onlinespejd. Her mødet tusinder af spejdere fra hele verden og snakker sammen via internettet. IScout er et online spejderløb, hvor man bliver udfordret i færdigheder. Det foregår altid den første lørdag i marts fra 19:00-23:00 (Iscoutgame.com). I kan også være en del af JOTI Verdens Spejder Jamboreen på Internettet (JOTI), der foregår hvert år den tredje weekend i oktober (joti.org).

·      Vær med i planlægningen af en international lejr. Hvor vil I gerne hen? Hvad vil I gerne se? Prøv måske at lægge et budget eller hjælp med til at bestille tog-, fly- eller færgebilletter.

 

 

Materialer

Udvidet: Kort, knappenåle, forskellige spejderlogoer og flag og udklædning.
Ekspert: Tørklæde, forskellig ingredienser til udenlandsk mad og tips en 13'er.
Senior/Leder: Aviser og internet.

Video

  • Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?
  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?
  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

  • Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det, eller kunne noget være gjort anderledes?
  • Hvad har du lært af denne aktivitet?
  • Hvoran vil I fremadrettet udnytte den nye viden I har fået?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen