Venskabsgrupper (BRO)

Som spejder kan man påbegynde evige venskaber - ikke kun i ens egen gruppe, men også med andre gruppe, tværkorsligt eller med udlandet.

Oprettet af: Trine G. H. Thomsen
Alder: Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Samarbejdsøvelser, Kommunikation, Kultur og samfund, Evaluering og refleksion
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Har du nogen sinde overvejet, hvor mange venskaber du har fået igennem spejder? Hvordan kan de skabe endnu flere venskaber? Nedenstående er til inspiration.

 

Venner uden for gruppen (Udvidet)

·      En venskabsgruppe kan også findes i din egen gruppe. Har du overvejet eller oplevet, hvad juniorerne eller storspejderne laver. Få din leder til at arrangere et udvekslingsmøde, hvor I kan få en fornemmelse af, hvor I er på vej hen.

·      Tag hen på det lokale plejehjem og besøg de ældre mennesker. Det er ikke kun som spejder og spejder imellem, man kan få nogle gode oplevelser. Men der findes også andre mennesker derude, der vil nyde godt af dit selskab. Måske kan I få nogle af de ældre til at fortælle om, hvordan det var da de var unge. Måske var han/hun spejder for 75 år siden. Du kan måske også få lov til at fortælle om din bedste oplevelse eller tegne en tegning omkring det inden mødet og tage den med og få det hængt op. Så har de ældre noget at kigge på.

·      Lav en aftale med den lokale gymnastikforening, om at I sammen gerne vil hjælpe med at holde byen ren. I kan mødes en eller to gange om året og samle skrald i jeres område. Måske lyder det lidt kedeligt, men bare vent til I kommer igen. Måske kan I lave en konkurrence om, hvem der finder flest stykker skrald, eller hvem der har flest kilo, når konkurrencen er færdig.

Frivilligt arbejde og venner på tværs (Ekspert)

·      Find din største rollemodel. Det er måske en fra musik- eller sports­verdenen. Tegn eller print nogle billeder ud af ham/hende. Kunne du forstille ham/hende som spejder? Prøv at tegn den sejeste spejderdrøm du har, og sæt dine udklip ind i billedet. Kan eksempelvis Kronpris Frederik hjælpe med til at gøre spejderbevægelsen endnu mere sjov og spændende. Måske kan du bruge nogle af hans kompetencer i dit fremtidige spejderarbejde.

·      Find en anden gruppe, som ligger langt væk fra jer. Arranger en weekend­tur hen til jeres venskabsgruppe. I denne weekend skal I have fokus på traditioner, dialekt og forskellig mad. For selv om Danmark ikke er særlig stor, er der stadig store forskelle. Har du nogen sinde smagt sønderjysk kagebord eller sol over Gudhjem?

·      Spejderbevægelsen har altid været kendt for at gøre nytte for andre. Hvorfor ikke holde ved den gode stil. Prøv at arrangere juleklip eller banko for det lokale plejehjem eller institution for mentalhandicappet.

Venskabsgruppe (Senior/Leder)

·      Nu er I blevet forkælet i mange år af de frivillige kræfter. Vi det ikke en idé, hvis I lavede en ”klap på skulderen” aften/dag for alle de frivillige kræfter, der er tilknyttet til jeres gruppe? Hvad med en hjemmelavet wellnes dag, en fælles tur i svømmehallen eller lav et tivoli af rafter, som de frivillige kan besøge.

·      Tag på besøg på et asylcenter, herberg eller krisecenter. Dette kan sætte ens hverdag i perspektiv. Oplev hvordan mennesker har skulle flygte fra krig eller kulde, og hvor få ressourcer de bruger for at få hverdagen til at fungere. Måske kan I aftale at I mødes med jævnaldrende børn en gang i måneden. Det vil blive en læring for livet – ikke kun for jer, men også for jeres nye venner.

·      Tag med på Korpsrådsmødet i november. Fra man er 15 år kan man få stemmeret igennem sin gruppe eller divisionen. Det er også muligt at deltage, hvis du er under (selvfølgelig efter betalt deltagergebyr). Korpsrådsmødet er en god måde at opleve, hvad der sker i hele korpset – og du kan være med til at bestemme, hvad der skal ske i fremtiden. Spørg din leder, gruppeleder eller division, om det er muligt du kan deltage, måske vil de endda give et bidrag til gebyret eller give gode idéer til, hvordan du selv kan samle penge ind. 

 

Video

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?
  • Hvad kan du som leder gøre for at opretholde kontakten til venskabsgruppen?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?
  • Hvordan har aktiviteten udfordret dig?
  • Hvordan kan du bruge den læring du har fået fremadrettet (også i dit ikke-spejder liv)?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen