Giro 413 løb

Løbet består af 50+ forskellige små opgaver, såsom knobtest, taljeløft osv.

Oprettet af: Mathias Madsen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Orientering, Klar dig selv, Samarbejdsøvelser, Natur og friluftsliv, Leg, Drama og Musik, Klima og Miljø, Kreativitet og håndelag
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

Løbet består af 50+ forskellige små opgaver, såsom knobtest, taljeløft osv.

Selve konceptet med Giro 413 går ud på at man til løbet har en base, hvori der sidder en spilleder. Denne skal have et anlæg, samt en sang per deltagende hold. Hver hold skal have tildelt en sang, som disse kender, måske selv har valgt.

Rundt i området er opsat en masse forskellige opgaver, nedskrevet på en lille seddel. Dette kan være knald 10 æg i panden, eller lav en menneskepyramide. Fælles for opgaverne er at de er små og sjove, og involverer så mange fra patruljen som muligt. 

Spillet starter ved at den første patrulje slår med en terning. Antallet af øjne bestemmer hvilken "post" patruljen skal starte ved. De skal så finde sedlen, som har nummeret de har slået. De læser opgaven, og løber tilbage til basen hvor de får en af lederne til at tjekke at de udfører opgaven (Det er også lederen som har rekvisitterne til opgaven). Når patruljen har gennemført posten tilfredsstillende, slås endnu en gang med terningerne. Antallet af øjne lægges til nummeret på den post de netop har gennemført, og dette bestemmer hvilken post de så skal gå til.

Flere patruljer kan deltage i løbet, og det er derfor en god idé at have flere ledere til at tjekke patruljer, og at uddele rekvisitter.

Idéen med navnet "giro 413" går ud på at den patrulje som er kommet til den post med det højeste nummer, altså fører, får spillet "deres sang. Derved engageres spejderne på en helt vildt god måde. De føler engagement for lige at få den næste post og komme foran.

 

Vejledning:

Det er vigtigt at posterne er gode og sjove. Det kan for eksempel være:

- Løft 10 kg med taljetræk
- Rit 5 liter popcorn
- Lav traktotræk med trailer
- Kommandokravl ad ophængt reb
- Lav en menneskepyramide
- Løb x meter æggeløb

Der skal ikke så meget til før spejderne morer sig rigtig meget, for når musikken spiller og adrenalinen kører opstår en helt bestemt stemning. 

Løbet kan også hurtigt omdannes til noget med et tema, eller en mere rolig ramme. Dette kan for eksempel være at idé generere ved nogle poster, eller genkende en evalueringsmetode.

 

Se flere eksempler på poster her - og tilføj gerne dine egne :)

https://docs.google.com/document/d/1W8WVyPZ12f5sKUCZtYw8uGYM-TsbH7ZlJKgn8J_zR6c/edit

  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?
  • Hvad har du lært om spejderne?
  • Hvis du var på samme alder som spejderne, hvad ville du så have fået ud af aktiviteten?

  • Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det, eller kunne noget være gjort anderledes?
  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvad lærte du af denne aktivitet om dit samarbejde med andre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen