Danmarks bedste kok

spejderne skal gøre deres bedste for at lytte efter en bålinstruktion, for derefter at være koncentrerede med at kokkerere et gourmet spejlæg.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini
Aktivitetstype: Natur og friluftsliv, Madlavning
Varighed: 60-90 minutter

Vejledning

Start gerne mødet med lidt skuespil. Påfør jer kokkehuer og sæt stemningen hos jeres spejdere, så de ved at I går op i aktiviteten.

Erfaringen viser at et møde som dette, virker rigtig godt til at fokusere lidt ekstra på at hverve flere minispejdere. Sig til jeres spejdere, at de denne dag bør invitere en god ven med, da det bliver en rigtig god oplevelse.

 

MØDETS PROGRAM:

 

1)      OPSTART

Se afsnittet om mødets rammer for en nærmere beskrivelse af, hvordan du bedst starter mødet op.

Varighed 10 min.

 

2)      OPGAVE:

Minispejderne skal lave bål og servere et spejlæg for lederne. 

Starter med kort bål instruktion 5 min [Find viden her:http://www.spejdernet.dk/Inspiration/Spejderleksikon/Baal/Baaltyper.aspx

For spejderne gælder det om at få flest point i løbet af mødet.

 

Point system:

100 for bål, minus 5 pr. tændstik, minus 1 pr minut over tid

40 min. (inkl. Bålinstruktionen)

 

3)      LAVE SPEJLÆGGET + ANRETTE SPEJLÆGSMAD FOR LEDERNE

Minispejderne har her også adgang til lidt grøntsager og rugbrød, samt service.

 

Point system:

50 point for spejlæg (Er det rundt? Symmetri? Smag Hvor er det præsenteret?)

 Varighed: 20 min.

Materialer

Stegepander
Tørt brænde
Æg
Servietter
Olie
Pynt: Iceberg salat , gulerødder, rygbrød
Kokkehuer

  • Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktiviteten?
  • Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?

  • Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?
  • Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen