Skinke med nudler

Kogt skinke med gulerødder, ærter, purløg, sambal oelek og nudler

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
     
  2. Hæld vand i en gryde, læg låg på og bring det i kog.
     
  3. Skræl gulerod og skær dem i tynde skiver.
     
  4. Skyl purløg og ryst vandet af. Hak eller klip det i små stykker.
     
  5. Pil hvidløg og hak det fint. Bland det med soja, sukker og sambal oelek eller anden chilipasta.
     
  6. Kom salt i vandet når det koger. Kog æggenudlerne i 1-2 min. og tilsæt så gulerod og porre. Kog 3 min.
     
  7. Tilsæt ærter og kog 1 min.
     
  8. Hæld straks vandet fra, læg låg på og hold godt fast i gryden med en arbejdshandske så du ikke brænder dig.
     
  9. Hæld sojalagen i og bland med purløg.
     
  10. Smag til med salt og peber.
 
Tip:
Kogt skivet skinke kan erstattes af andet skivet koldt kød fx kylling, kalve- eller oksekød.

Materialer

Til 4 personer

 

200 g skivet kogt, røget skinke
500 g gulerødder
250 g fine ærter
1 bundt purløg
0,5 dl soja
2 fed hvidløg
2 tsk sukker
0,5 tsk sambal oelek, eller anden chilipasta
250 g æggenudler
1 tsk salt og stødt peber (evt.)

  • Hvad fungerede godt?
  • Hvad har du lært om spejderne?

  • Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?
  • Hvad kunne gøres for at aktiviteten blev mere udfordrende?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen