Byvandring

Hvor mange af jeres spejdere har set lokale politistation, bibliotek og andre vigtige bygninger i lokalområdet?

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini
Aktivitetstype: Kultur og samfund
Varighed: 120+ minutter

Vejledning

Jeres spejdere har garanteret boet i byen ganske længe, men hvor mange af dem har set politistationen indefra? Hvor mange har været nede og få en snak med de lokale brændmænd og hvor mange ved hvordan posthuset virker bag facaden?

 

Spejderne skal rundt og se lokale nøgle bygninger for at vide hvor de ligger. For de mindste kan det være spændende bare at kommer rundt og se et par lokale skoler og fortælle hvem der går på hvilke skoler, for de lidt større kan det være overvældende at se en rigtig brandmand og måske prøve at slukke noget ild. De største kan have stor fornøjelse i at få en rundvisning på en lokal kaserne. Variationen i hvad man kan se, hvad man kan prøve og hvem man kan snakke med er nærmest uendelig. 


For at komme rundt til nogle af seværdighederne kan det måske være at der kræves lidt transport hvis det ligger lang væk, så man kan med fordel trække en lørdag formiddag/eftermiddag ud af kalenderen. Dette giver også mulighed for at se lidt mere end én ting.

 

Formålet med opgaven er, at spejderne komme rundt og ser forskellige vigtige bygninger og lærer lidt om hvad den bruges til og hvordan arbejdsgangen er bag murene. Det giver dem både kendskab til lokalområdet og den praktiske arbejdsgang på nogle arbejdspladser.  

 

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?
  • Hvad fungerede godt?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvad tror I var jeres leders formål med denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen