KnudeKurt og KnobBob

Man fortæller en historie, hvori forskellige knob optræder. Spejderne binder knobene, efterhånden som de forekommer

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikro, Mini, Junior
Aktivitetstype: Pioner og tovværk
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

Man fortæller en historie, hvori en masse knob optræder. Hver gang binder spejderne knobet og historien stopper i mens. Man kan springe nogle af knobene over, hvis de er for svære eller der ikke er tid nok og man kan selv digte videre på historien

 

Dette er historien om spejderne Knude-Kurt og Knob-Bob, der er på fisketur med telt og sovepose. De vågner om morgenen og får straks havregrød til morgenmad. De bestemmer sig for at pakke bagagen ordentligt i teltet, mens de er ude at fiske. Knude-Kurt binder derfor et råbåndsknob om rygsæk og sovepose, så ingen af delene forsvinder. Knob-Bob er derimod mistroisk, så han vil gerne kunne se, hvis andre har kigget i rygsækken i løbet af dagen - han vælger derfor et tyveknob.

 

Inden de tager ud på fisketur bestemmer de sig for at hejse flaget og så får de brug for et flagknob. Da flaget er vel oppe, sejler de ud i båden.

 

Da de skal til at smide snøren ud, opdager de at snoren er al for kort, men heldigvis er der to stumper, de kan binde sammen med et fiskeknob.

 

Da de har fisket i lidt tid, fanger de en meget stor fisk. Da de alligevel ikke kan spise mere end den ene fisk, beslutter de sig for at ro ind igen og fortøje båden med et pælestik.

 

Fisken er desværre så stor, at de ikke kan bære den, men må slæbe den efter sig. De kommer i tanke om, at et tømmerstik er rigtig godt til det formål.

 

Lidt senere opdager de, at en tyv forsøger at stjæle fisken. De fanger ham og giver ham straks håndjern på - her anvender de et slagterstik, som er super til den slags.

 

De beslutter sig for at aflevere tyven til politiet, men for at han ikke skal have for lang snor, korter de rebet lidt af med et trompetstik.

 

Politiet takker mange gange, da de ser at det er superskurken Fiske-Finn.

 

Drengene synes det har været en rigtig god dag med alle de knob, men kommer i tanke om, at de slet ikke har fået bundet deres yndlingsknob - dobbelt halvstik. Så det slutter de af med.

 

 

Tilbage i lejren, laver de bål, spiser fisken, stryger flaget og finder soveposerne frem. Heldigvis har der ikke været ubudne gæster i Knob-Bob's bagage. De sover begge hurtigt efter de mange oplevelser.

Materialer

Et knobtob pr. spejder

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med den?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvad tror I var jeres leders formål med denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen