Hybendrik

Lav en frisk og sød drik af hyben

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

  1. Skyl de helt modne hyben, flæk dem og rens dem omhyggeligt helt rene for kerner.
  2. Hak dem og hæld dem i gryden sammen med vandet.
  3. Lad dem koge i 5 min.
  4. Fjern alt skummet og gnid hyben og kogevand gennem sigten.
  5. Si det derefter gennem kaffefilteret eller stofklædet.
  6. Lad saften afkøle og smag til med sukker og citron.
  7. Serveres iskold, evt. fortyndet med tonic vand.

Materialer

½ kg store hyben fra rynket rose

½ liter vand, sukker efter smag

citronsaft

evt. tonic vand

spækbræt

kniv

gryde

grydeske

sigte

kaffefilter eller stofklæde (fx viskestykke)

flaske

  • Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?
  • Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

  • Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?
  • Hvad har du lært af denne aktivitet?
  • Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det, eller kunne noget være gjort anderledes?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen