Rosengelé

Lav en flot og sød gelé af rosenblade.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Junior, Trop, Senior
Aktivitetstype: Natur og friluftsliv, Madlavning
Varighed: 15-30 minutter

Vejledning

  • Bladene fra rynket rose (hybenrose) skylles godt i koldt vand.
  • Vand og vinsyre bringes i kog, rosenbladene kommes i og koges under låg i ca 5 min., hvorefter rosenbladene sies fra.
  • Geleringspulveret blandes med lidt sukker, drysses i saften under omrøring og saften koges op.
  • Sukkeret tilsættes og saften koges i ca 1 min, skummes og hældes på syltetøjsglas der er skoldede og skyllet med atamon.

Materialer

½ liter godt sammenpressede rosenblade

½ liter vand

1 tsk vinsyre

2 spsk geleringsmiddel

½ kg sukker

1 tsk Atamon

gryde med låg

grydeske

si

rene syltetøjsglas

  • Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?
  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvad har du lært af denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen