Sct. Georgs møde

D. 23. April er Sct. Georgs dag – her er et mødeforslag fra Myretuen Gruppe, som kan holdes for hele gruppen

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior
Aktivitetstype: Kultur og samfund
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

Start mødet med en fælles leg.

 

Fortæl spejderne historien om Sct. Georg og dragen.

 

Inddel spejderne I 4 hold på tværs af grenene.

 

Holdene skal nu besøge 4 poster, der hver tager ca. 15 minutter:

  • Bygge en stor drage: Dragen bygges af rafter, presenning og hvad man ellers har. Holdene bygger videre på dragen så den til sidste står helt færdig. Som supplement kan man også lave en lang lance ved at binde nogle rafter sammen. Desuden skal spejderne fylde vandballoner til at slå dragen ud. Ved dragens hoved monteres et rør forbundet til en støvsuger, der kan puste. På denne måde kan dragen kommet il at spy ild ved at man hælder lidt mel i støvsuger røret og sætter en flamme hen foran det mens støvsugeren puster melet ud. Hver opmærksom på at ilden f.eks. skal være en gasbrænder så ilden ikke bliver blæst ud. Det bedste resultat opnås hvis flammen placeres 15-20 cm fra rørets munding.
  • Spejderlovsmaleri: Holdene vælger hver 1-2 pinde fra spejderloven, som de skal illustrere ved at male på et lærred. Gennem alle fire lærreder skal der gå en rød streg (den røde tråd). Hvert hold vælger selv stregens præcise forløb, men får et start og et slutsted, så de fire malerier til sidst passer sammen. På stregen skrives bagefter med sprittusch eller sort maling de pinde fra spejderloven som det enkelte maleri illustrerer.
  • Samle skrald: Spejderne får udleveret sække og handsker og skal så samle affald i området omkring hytten.
  • Bage dragesmåkager: Dejen er lavet på forhånd. Spejderne får en klump hver, som de skal rulle den ud og skære i form som drager, riddere, lancer eller andet fra sagnet om Sct. Georg.

Når alle hold har været på alle poster samles man ved dragen og det store slag skal slås. En leder styrer gasbrænderen og får dragen til at spy ild mens spejderne kaster vandballoner efter dragen og stikker til den med lancen (der helst skal være så stor at der skal mange spejder til for at løfte den).

Når man løber tør for mel eller vandballoner er kampen slut, dragen er død og alle kan spise deres småkager og beundre det flotte maleri.

Materialer

Post 1: 
Rafter
Besnøringsreb
Støvsuger, der kan puste
Gasbrænder
2 kg hvedemel
Vandballoner

Post 2: 
4 lærreder
Maling
Pensler
Sprittusch

Post 3:
Affaldssække
Handsker

Post 4:
Småkagedej
Kageruller
Bagepapir
Ovn

  • Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt, spirituelt
  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

  • Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv
  • Hvad tror I var jeres leders formål med denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen