Bhutanesisk the

I det sydlige Bhutan dyrker de te. Deres teblade er grovere end dem vi normalt ser. Bhutanesere serverer teen med salt og smør

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Spejderne skal fremstille en kop te.

 

Bring vandet i kog.
 
Lad tebladene koge i vandet i 3-4 minutter. Tilsæt salt.
 
Filtrer theen.
 
Tilsæt smør, lad det smelte og pisk meget, meget grundigt.
 
Server theen varm.
 
VARIATIONER:
 

Opgaven kan være at tænde bålet

 

At koge vandet over sprittabletter

 

Spejderne skal selv fremstille et piskeris af grangrene

 

NIVEAUDELING:

 

Ved de yngste spejdere kan nøjes med at blande og piske teen.

 

Juniore kan selv tænde bål.

 

Trop og senior kan forsøge sig med flint og stål.

 

Spejderne skal klunse sig til tændstikkerne der skal bruges.

Materialer

En gryde eller trangia.
Ild eller sprit
Te filter
Piskeris
Kopper
1- 1,5 l vand
1 spiseske assam eller darjeeling teblade
Teske salt
3 spiseskefulde smør

  • Hvilke punkter i spejderloven passer til aktiviteten?

  • Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det, eller kunne noget være gjort anderledes?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen