Frugt og nødder bagt i papir

Æbler, blommer, akaciehonning, hasselnøddeflager og citron bagt i papir over bål

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Vask hænder før du går i gang.
 

Vask æbler og blommer.

 

Fjern æblernes kernehuse og skær æblerne ud i tynde både.

 

Del blommerne og fjern stenen. Skær blommerne ud i både på samme tykkelse som æblebådene.

Fold fire stykker bagepapir på midten og klip hjørnerne modsat folden runde. Fold papiret ud og pensl kanten rundt med æggehvide. Læg frugten på papiret.

 

Fordel honning og hasselnøddeflager over frugten.Kom smørklatter på. Pres lidt citronsaft hen over. Fold så kanterne passer sammen og lav en skarp lille fold hele vejen rundt.

 

Sæt en gryde over ilden. Læg en pakke i. Når den puffer op eller pustes op som en ballon og bliver varm – det tager ca. 5 min - er frugten lun og klar til at blive spist

 
Tips
Du kan bruge brun farin i stedet for akaciehonning
Der er mange muligheder for kombinationer af frugt fx. æbler og svesker eller jordbær og banan
Frugtpakken kan også bages i en almindelig ovn ved 200 grader.
 

Materialer

Opskrift til 4 personer

 

2 stk æbler
400 g blommer
4 stk bagepapir, ca. 25x25 cm
1 spsk akaciehonning
1 spsk hasselnøddeflager
20 g smør
0,5 stk citron
0,5 stk æggehvide

  • Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?
  • Hvad fungerede godt?

  • Hvad har du lært af denne aktivitet?
  • Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen