Frugt i krydderlage

Pærer og abrikoser i en krydderlage af kardemomme, peberkorn og kanel.

Oprettet af: Pernille Pedersen
Alder: Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Madlavning
Varighed: 90-120 minutter

Vejledning

  1. Vask hænder før du går i gang.
  2. Skræl pærerne og skær dem i kvarte både og fjern kernehus.
  3. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde. Kardemommekapsler skal åbnes. Kog lagen i 2-3 min.
  4. Kom pærerne i og lad dem småkoge i krydderilagen til de er møre, når man stikker i dem med en kniv.
  5. Kom abrikoser i den varme krydderilage. Lad frugten trække i lagen mindst 1 time, rør i frugten et par
    gange.
  6. Tag de hele krydderier fra inden retten spises.
 
Tips:
  • Pærer kan erstattes af æbler, og abrikoser af rosiner eller tørrede figner.
  • Krydderierne kan varieres med fx kryddernelliker, laurbærblade og lidt chili.
  • Sukker kan erstattes af honning. Flødeskum og is er godt som tilbehør til retten.

 

Materialer

Til 4 personer

4 stk pærer
2 spsk sukker
1 dl vand
2 kapsler hel kardemomme
5 stk sorte peberkorn
1 stang kanel
100 g tørrede abrikoser

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

  • Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
  • Hvad kunne man gøre for at det blev en endnu bedre aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen