Pak rygsækken

Yngre spejdere har ofte ikke helt styr på, hvad de skal have med på lejrtur. Pak derfor en taske eller to sammen og snak om, hvad der skal med.

Oprettet af: Dennis Maigaard
Alder: Mikrobe, Mikro, Mini, Junior, Trop, Senior, Leder
Aktivitetstype: Klar dig selv
Varighed: 30-60 minutter

Vejledning

Det at snakke om weekendtasken kan gøres på mange måder.

 

  1. Snak sammen i afdelingen om, hvad der skal med i en taske på en weekendtur, hvor I skal sove inde / en hel lejr, hvor I skal sove i telt.
  2. Pak en weekendtaske sammen. Del spejderne op i nogle patruljer og lad dem hjælpes ad om at pakke en taske til en weekendtur indendørs og en lejr udendørs. Husk forskelligt tøj, så der ikke er noget, der mangler.
  3. Lav en prioriteringsliste. Hvad er vigtigt, hvad er mindre vigtigt, og hvad skal vi slet ikke have med? Lad spejderne snakke sammen i patruljen om, hvad de synes, der skal med. Tegn en stor rygsæk på et stykke papir og lav figurer af forskellige ting, f.eks. bukser, bluser, saftevand, sodavand, slik, sovepose, sovedyr osv osv. Spejderne sætter nu de ting, som der er vigtige for dem, fast på rygsækken. Hav mere karton, så spejderne selv kan lave flere ting, de synes skal med. Til sidst kan patruljerne sammenligne deres plancher. Hvilken en skal man pakke efter?

Materialer

  • Taske - tøj - udstyr
  • Karton - tuscher

  • Har spejderne fået forståelse for, hvad det kræver at pakke til en hel weekend?

  • Hvad tror I var jeres leders formål med denne aktivitet?

Kommentarer

Rapportér fejl

Evt. et screenshot af fejlen